Categories
Bilgi & Makale

Birbirinden lezzetli çiçek balları için arılara sonsuz teşekkürlerimizi sunsak da üretim sırasında arıcının emeğini ve ustalığını unutmamamız gerekir. Ülkemiz kovan sayısı olarak dünyada önde gelen ülkeler arasındadır. Kovan başına alınan bal miktarı açısından maalesef yeterli düzeyde değildir. Bunun nedeni bal üretimi açısından teknik donanım ve bilgimizin yeterli düzeyde olmamasıdır. Öyle ki arıcılarımızın son derece iyi niyetle ürettikleri ballarda dahi bilgi eksikliği nedeniyle katkı maddeleri, eklenti şeker, kimyasal kalıntılar çıkabilmektedir. Bu durumda ballardaki kaliteyi ve doğallığı direkt etkileyerek tüketicilere zarar vermektedir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir