2013 yılından bu yana Ham bal ve Arı ürünleri üreticisi olan Buket Bal, 2022 yılında kurumsal kimliğine kavuşmuştur. Bayburt’un Buğdaylı Köyü’nde bal üretim çiftliğimiz bulunmaktadır.
Ana arı üretiminden hasat zamanı bal sağımına kadar, üretimin her aşamasında kovanlarımızla direkt kendimiz ilgileniyoruz.
Ballarımızın tamamı kendi kovanlarımızdan çıkan mevsimlik hasadımızdır. Farklı üreticilerden bal toplama, değişik kalitedeki balları harmanlama gibi seri üretim yöntemleri kesinlikle kullanmıyoruz.
Tarım ve Orman Bakanlığı denetim koşullarının tümünü uygulamaktayız.
Bal analizlerimiz, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma & Uygulama Merkezi Çevre & Gıda Analizleri Laboratuvarları Argefar Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ile Bakanlığımızın Akredite Rize Gıda Kontrol Laboratuvarı’ında yapılmaktadır. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne tamamen uygun şekilde üretilmektedir. Baldudak dolum tesislerinde bal tenekeleri emanet olarak kalır, tesise kabulü ve dolum işlemlerinin onayı için analiz sonuçları beklenir. Sonuçlanan bal analiz raporlarının, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’nde belirtilen kriterlere tamamen uyması halinde dolum işlemleri gerçekleştirilmeye başlanır, etiketlenip barkotlu ve garanti bantı uygulanarak paketlenir.
Buket Bal Üretim ve Pazarlama Ltd. Şti. Tanıtım Filmi