Açıklama
Buket Natural Bal 430 Gr adlı ürünümüz Bayburt’un Buğdaylı köyünde üretilmektedir. Üretim bölgeleri bakir bölgeler olup, kirlilikten, zirai ilaçtan, sanayiden ve araç trafiğinden uzak bölgelerdir.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma & Uygulama Merkezi Çevre & Gıda Analizleri Laboratuvarları Argefar Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Akredite kapsamında olan Rize Gıda Kontrol Laboratuvarında yapılan analizlerle incelenmiştir. Bu analizlerde ballarımızın 1362,6 mg/kg prolin değeriyle yüksek kaliteli bal sınıfına girdiği tespit edilmiştir. Ayrıca diastaz aktivitesi analizi 49,80 çiçek florasının çok yüksek olduğu, C13, şeker analizi Fruktoz +Glukoz oaranı %79 Tebliğ en az %60 iken Buket Bal yüksek değeriyle kalite farkını ortaya koymaktadır. Elektriksel iletkenlik analizi, HMF(Hidroksimetilfurfural) analizi, nem analizi, pH tayini, serbest asitlik analizi sonuçlarını da aşağıdaki raporlardan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
Bal, insanlar için birçok faydası olan bir gıdadır. Hem bağışıklık güçlendirmek hem de hastalıklardan korunmak için oldukça fazla kullanılır. Balın doğal bal olması da önemli bir noktadır. Balın içerisine hiçbir yapay madde veya tatlandırıcı girmediğinden emin olmak için analizleri inceleyebilirsiniz. Balın doğal içeriğinin zengin olması üretildiği çiçek çeşitliliğine bağlı bir durumdur. Ne kadar yüksek rakımlı ve temiz havaya sahip bir yerde üretildi ise balın içeriği o kadar zengin halde olur. Bal, B vitaminleri açısından oldukça zengin olan bir doğal gıdadır. Bu nedenle bünyenin kuvvetlemesi için gerekli içeriğe sahiptir. Aynı zamanda bir probiyotik olması ile vücuttaki yararlı hücrelere katkı sağlar. Balın gerçek bal olması ile birlikte hem probiyotik hem de B vitamini bakımından zengin olması eşdeğerdir. Genellikle astım ve alerjik hastaları için önerilen ballar, alerjik semptomları azaltarak hastalığa iyi geliyor. Balın amino asit, mineral ve vitamin açısından zengin olması uykusuzluk problemi için de yararlı bir gıda olarak karşımıza çıkıyor. Grip gibi hastalıklar için boğazı yumuşatarak öksürüğü iyileştiriyor. Ayrıca bal, cilt rahatsızlıkları için de çok fazla tercih edilir. Bal, doğal bir probiyotik olması ile insanlara enerji verir. Soğuk içecekler için doğal aroma verici olarak kullanılabiliyor.