Üretimde Biz
Categories
Bilgi & Makale

Birbirinden lezzetli çiçek balları için arılara sonsuz teşekkürlerimizi sunsak da üretim sırasında arıcının emeğini ve ustalığını unutmamamız gerekir. Ülkemiz kovan sayısı olarak dünyada önde gelen ülkeler arasındadır. Kovan başına alınan bal miktarı açısından maalesef yeterli düzeyde değildir. Bunun nedeni bal üretimi açısından teknik donanım ve bilgimizin yeterli düzeyde olmamasıdır. Öyle ki arıcılarımızın son derece iyi […]

Bunları Biliyormuydunuz?
Categories
Bilgi & Makale

  Soğuk su ile bal karışımı Karıştırılıp içildiğinde ishal kesici, ılık su ile karıştırılıp içildiğinde ise müshil etkisi yapar.   Sütle ile bal karışımı Bu karışım beraber içildiğinde sinir sisteminde yatıştırıcı etkisi vardır.   Karabiber ile bal karışımı Bu karışım merhem şeklinde sırta sürülürse sırt ağrılarına iyi gelir. Bağırsak yaralarını iyileştirir, mide ağrılarını keser.   […]

Neden Buket Bal?
Categories
Bilgi & Makale

SINIRLI SAYIDA Ballarımız, senelik hasatımız olup her sezon aynı kalitede ve sınırlı sayıda üretilmektedir. HAM BAL Hiçbir şekilde kimyasal işlem uygulanmamış, pişirilmemiş, pastörize edilmemiştir. Kovandan çıktığı şekilde, en doğal halindedir. YÜKSEK PROLİN ve DİASTAZ DEĞERİ Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne göre gerçek balda prolin değeri en az 300mg/kg olmalıdır. Buket Bal ise 1362,60 mg/kg prolin […]

Donan Bal Sahte Bal Değildir!
Categories
Bilgi & Makale

Balın Kristalleşmesi Balın kristalizasyonu çoğu kez gerçek bal kristalleşmez algısını oluşturur. Bu tamamen yanlış bir bilgidir. Balın kristalleşmesi içindeki doğal şekerler, su oranı ve sıcaklık farkından kaynaklanan fiziksel bir değişimdir. Pastörize edilmemiş ham ballar zamanla kristalleşir. Bu olay, balın içerdiği glikoz ve fruktozun taneciklere dönüşmesi sonucu akıcılığını kaybetmesi olarak özetlenebilir. Bal, kristalleşmeye eğimli bir arı üründür. Kristalize olmuş bal, bozulmuş anlamına […]

Balın Sağlığa Etkileri
Categories
Bilgi & Makale

Bal 1 yaşın altındaki bebeklere verilmemelidir. Öksürük: Balın çocuklarda öksürüğü önlediğine yönelik kanıtlar bulunmaktadır. Balın yapısındaki fenolik ve flavanoid bileşiklerin, kanserin önlenmesi yönünde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Bu kimyasalların bal içindeki miktarı, bal türüne göre değişmektedir. Balın bu özellikleri nedeniyle, neredeyse doğal bir kanser aşısı olduğu çeşitli bilimsel yayınlarda belirtilmektedir. Soğuk algınlığını önler. Besleyici, tabiatı […]

Bal Hakkında
Categories
Bilgi & Makale

Çiçek balı, bal üretiminde nektar kaynağını çiçeklerden alan bal çeşididir. Ballar, nektar kaynağına göre tüm dünyada yüzlerce hatta binlerce farklı çeşide ayrılırlar. Ülkemizde ise en yaygın olarak çiçek balı, çam balı ve kestane balı üretilir. Bunun nedeni ülkemizin iklim ve bitki örtüsü çeşitliliğinin bu ağaç ve bitkilerin yetişmesine uygun olmasıdır. Unutulmamalıdır ki arılar hangi çiçek veya […]